Vill du njuta av italiensk mat som får det att vattnas i munnen, men är inte redo att köpa dyra produkter?
Det finns en utväg! Tillaga ägg på napolitansk vis.
Rätten består av endast enkla och prisvärda ingredienser, men den är mycket god.
Dessutom har maträtten ett mycket aptitretande utseende: de napolitanska äggformarna kan säkert läggas på festbordet.
Ett intressant recept delades av Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, som är expert inom matlagning för Belnovosti online-utgåva.
Ett recept på ägg i napolitansk stil
Förbered flera cocottepannor i förväg.Detta är namnet på de små behållare som julienne serveras i.
Ta sedan en stor tomat, skär den i hälften, ta bort alla frön med en sked och tärna de resulterande ’kopparna’.
Lägg tomatbitarna i botten av cocotterna, tillsätt lite salt, malet peppar och olivolja.
Nästa lager är en ganska tjock skiva mozzarella.
Knäck sedan minst ett ägg i varje cocotte.Om det finns tillräckligt med utrymme kan du lägga till ytterligare ett rått ägg.
Skicka de fyllda behållarna till ugnen.Tillagningstiden bör vara 15 minuter.Temperaturen är 200 grader Celsius.
Den färdiga rätten kan strösslas med en liten mängd riven ost och dekoreras med två eller tre cirklar av saltad gurka.