Det är inte dags att stänga säsongen för vintermatlagning.Så länge det finns något att laga mat med och i skafferiutrymmet för burkar – kan du fortsätta.
Här är vad du kan göra av auberginer, förutom svärmors tunga, som är ganska tråkig.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder en doftande sallad för vintern.
Krävs:
Hur man lagar mat
1.Skär de rena auberginerna i 1 cm tjocka cirklar med skalet och strö över salt, låt sedan stå i 30 minuter.Skölj sedan med kallt vatten.
2.Skala tomaterna från skalen och paprikorna från kärnorna.
3.Tillredda tomater tillsammans med vitlök och paprika hackas till en puré med en mixer.Tillsätt salt, socker, olja och vinäger och flytta över auberginerna till den.
4.Koka upp allt och låt sjuda i 30 minuter på låg värme.
Häll upp allt i steriliserade burkar, rulla ihop och ställ undan för förvaring när de svalnat.