Många finsmakare tar bort kärnorna från frukten innan de äter skurna tomater.
Detta görs av personer som anser att tomatskivor ska vara så täta som möjligt.
Ganska ofta används denna kulinariska teknik när man förbereder en grönsakssallad.
Kocken blir av med den mjukaste delen av frukten i förväg så att skålen inte blir ’våt’.
Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan, rekommenderar dock inte att göra det.
Varför du inte ska befria tomater från deras frön
Faktum är att den del av frukten där kärnorna sitter är just den mest smakrika.
Det är därför det är dumt att beröva tomater den saftigaste delen.
Dessutom är fröna en källa till en hel del föreningar som är fördelaktiga för kroppen.
Enda gången man ska skära bort kärnorna från tomater är om det anges i receptet att man ska göra det.
Till exempel när man lagar ägg på napolitansk vis ska tomaterna fortfarande vara befriade från sin saftigaste del.