Efter att ha lämnat dacha tills nästa helg ångrar många människor att gurkorna under denna tid kan växa över eller bli krokiga på grund av bristande vård.
Men som man säger, det går inte att bara slänga bort dem. Dessa grönsaker är perfekta för bearbetning inför vintern.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde kategorin, delade med sig av sina tips på vad man kan laga av krokiga och övervuxna gurkor.
Obligatoriska ingredienser:
Så här lagar man:
1. Gurkorna ska skäras i små kuber.
2. Skala vitlöken och lägg den i rena burkar tillsammans med lagerblad, kryddnejlika, dill och peppar.
3. Lägg de skivade gurkorna ovanpå och häll kokande vatten över dem.
4. Efter 15-20 minuter häller du saltlaken från burken i en kastrull, tillsätter salt och socker, kokar upp, och häller sedan tillbaka i burkarna samt tillsätter vinäger.
Täck burkarna med lock, vänd dem upp och ner, och när de svalnat, förvara inläggningen på en mörk och sval plats. Smaklig måltid!