Även om du köper dyrt kaffe från ett välkänt märke, är det ingen garanti för att du får en dryck av god kvalitet.
Det räcker inte att bara köpa en bra produkt.
Det är mycket viktigare att lära sig att tillaga den på rätt sätt, påpekar tidningens matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka fel är viktiga att känna till?
Grind
Det är viktigt att förstå att det inte är det bästa sättet att göra en perfekt dryck om man maler kaffet för fint. Det är även ett misstag att mala kaffet för grovt.
Av den anledningen är det klokt att regelbundet sträva efter den gyllene medelvägen.
Vattenkvalitet
Om du använder hårt kranvatten, kommer kaffet aldrig att smaka bra. Därför bör du filtrera vätskan eller använda flaskvatten.
Mängd vatten
För att drycken ska vara välsmakande är det nödvändigt att följa de accepterade proportionerna. Så, vid en hastighet av 180 ml vatten, ta två stora skedar kaffe.
Om detta alternativ verkar för starkt för dig, kan mängden kaffe minskas. Smaken av drycken kommer dock att vara mindre intensiv.