För den som använder en kaffemaskin räcker det med att följa de anvisningar som medföljer för att få en god och smakrik dryck.
Men om du föredrar kaffe gjort i en turba (jezve), rekommenderar experten på BelNews onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova, att hålla ett öga på tidsintervallet och temperaturen – slutresultatet beror starkt på dessa parametrar.
Hur mycket man ska brygga kaffe i en turk
För att göra kaffe i en kanna, placera först de malda bönorna och sockret i kärlet. Därefter fyller du behållaren med vatten så att vätskan når den smalaste delen av halsen och skickar den sedan till spisen med låg värme.
I turkiska recept används traditionellt ett förhållande på 1 gram nymalet pulver till 10 milliliter vätska när man gör kaffe i en turk.
Socker tillsätts efter önskan.
När du ser skum på ytan ska du omedelbart ta bort turbon från värmen och vänta 1-2 minuter så att kaffet kyls.
Efter den angivna tiden placerar du jesova tillbaka på hällen och upprepar hela cykeln två gånger.