Har du problem med att få potatismos med perfekt konsistens och en livlig smak?.
Blir rätten alltid torr och inte särskilt aptitlig?.
Det finns en hemlig ingrediens som gör att potatisblandningen snabbt får en mjuk och otroligt smakrik konsistens.
Resultatet blir ett krämigt och matigt potatismos.
Yulia Arkhipova, en expert på matlagning samt kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan, delade med sig av denna ovärderliga tillsats.
Hemligheten bakom perfekt potatismos
Har du kokat potatis och ’bearbetat’ dem med en potatismosare?
Tillsätt i den resulterande blandningen inte bara mjölk och mjukt smör, utan även gräddfil.
Det är rekommenderat att använda en fermenterad mjölkprodukt med en fetthalt på 20 procent.
Var försiktig så att du inte överdriver med gräddfilen: en matsked per portion potatismos är fullt tillräckligt.
Blanda ingredienserna noggrant. Tack vare den läckra och feta komponenten kommer skålen att bli mjukt och mer närande.
Dessutom gör gräddfil potatismoset mycket mer aptitretande.