Många personer uppskattar att laga kyckling i ugnen, eftersom köttet blir mycket saftigare och smakrikare.
Det är viktigt att komma ihåg att rätten alltid kan förbättras.
För att uppnå detta behöver kycklingen endast smörjas med speciella ingredienser innan den sätts in i ugnen, avslöjar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka alternativ att överväga
Senap
Denna metod bidrar inte bara till att skapa en härlig skorpa, utan gör även kycklingen mycket mer intressant, eftersom det tillför en subtil smak.
Det rekommenderas att vänta en timme innan du skickar den till ugnen efter att ha behandlat den med senap.
Gräddfil
Gräddfil kan användas i sin rena form, eller så kan du tillsätta kryddor, hackad vitlök och örter. Detta gör att kycklingen blir krispig och utsökt.
En sådan ’marinad’ bör få stå i en halvtimme innan den bakas.
Honung
Många känner redan till att den mest aptitretande skorpan uppstår tack vare honung. Det är bäst att kombinera den med en liten mängd vegetabilisk olja, gnida in blandningen på kycklingen, och sedan vänta i 30 minuter.