Tårta är ett oumbärligt ’attribut’ för nästan alla fester.
Denna maträtt har dock en nackdel, som blir tydlig när man skär den: bitarna är ofta ojämna, faller isär – och i allmänhet kanske efterrätten inte räcker till för alla som samlats.
Du behöver emellertid inte stå inför dessa problem om du använder det trick som föreslås av experten från BelNovosti online-utgåvan, kocken Yulia Arkhipova.
Metoden för att skära tårtan, som beskrivs nedan, gör det möjligt för varje gäst att få sin egen bit av efterrätten, och alla bitar kommer att vara jämna och av samma storlek.
För att göra detta, börja med att skära tårtan på mitten och segmentera sedan varje halva. Det ska göras i ett sicksackmönster, där knivens riktning förändras i olika vinklar – först till den ena sidan, sedan till den andra.
Genom att använda denna metod får du tolv tårtbitar istället för åtta vanliga.
Om du dessutom delar de resulterande bitarna i hälften, kan mer än två dussin personer få chansen att smaka på festens huvudrätt.
Denna metod löser verkligen ett av de mest frekventa problemen som kan uppstå vid tårtskärning.
Det viktigaste för den som skär tårtan är att säkerställa att den första skärlinjen går exakt genom mitten av desserten. Detta är en garanti för att bitarna blir jämnstora.