Säkert har många märkt att smaken på kotletter skiljer sig markant beroende på vem som tillagat dem.
Det finns dock vissa regler som bidrar till att höja kvaliteten på maträtten oavsett vilket recept som väljs.
Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, berättar för oss vilka hemligheter som hjälper till att göra kotletter så goda som möjligt.
Vilka enkla subtiliteter du behöver komma ihåg
Presentera lök på rätt sätt
Grovhacka inte löken och lägg den i färsen: kotletterna blir inte saftigare och de får en speciell smak.
Det är bättre att hacka löken mindre och steka den.Kotletterna blir mycket godare.
Använd inte ägg
Oroa dig inte för att kotletterna kommer att falla isär: i de flesta fall händer detta inte.Du behöver bara knåda kotletterna väl.
För att vara säker kan du lägga till lite stärkelse eller semolina.
Ägg kan å andra sidan göra kotletterna sega.
Forma inte stora kotletter
En sådan maträtt kommer helt enkelt inte att baka eller kommer att falla sönder när du vänder den.Använd därför en standardstorlek på kotletterna.