HomeUncategorizedUzbekisk pilaf: ett recept som kommer att övervinna alla.

Uzbekisk pilaf: ett recept som kommer att övervinna alla.

Man behöver inte vara uzbek för att göra en riktig uzbekisk pilaf.

Det räcker med att ha stadiga händer (helst manliga), lust, exakt närvaro av de ingredienser som krävs och att följa receptet.

Experten på vår tidning Yulia Arkhipova – kock, bagare i den fjärde kategorin berättade hur man lagar pilaf.

Det är önskvärt att göra uzbekisk pilaf på elden, om du inte har en sådan möjlighet – förtvivla inte, för en skicklig kock kommer att göra ett mirakel på spisen.

Obligatoriska ingredienser:

  • grovt ris – 1 kg.
  • fårkött – 500 g.
  • lammfett – 300 g.
  • morötter – 400 g.
  • lök – 4 huvuden.
  • kryddor (efter smak) – zira, berberis, malet peppar.
  • salt.
  • Metod för beredning

    Det första du ska göra är att skölja riset ordentligt i 5 vatten, hälla vatten över det och lämna det i det.Låt riset ligga i vattnet i högst 3 timmar.Skär i 3 cm tjocka skivor och smält lammfettet i en gryta, skumma av salladslöken.

    Lägg i lökar skurna i halva ringar och stek tills de är gyllene.Rensa lammet från ådrorna, skär det på samma sätt som spettet och lägg det med löken, stek tills det är brunt.

    Skär morötter i skivor och rör om med en träspatel tills den är elastisk.Häll sedan på vatten upp till kittelns innehåll och låt det puttra på svag värme i en halvtimme.

    Ta två vitlökshuvuden, skölj, skär av botten och lägg på ytan av såsen.Tillsätt kryddor och salt och låt sjuda i ytterligare 20 minuter.Uzbekisk pilaf är bokstavligen otänkbar utan zira, så det är mycket önskvärt.

    Ta bort vitlök efteråt.Fördela det förtvättade, lätt svällande riset jämnt över hela ytan på kittelns innehåll.Häll vatten ett finger ovanför risets nivå och öka lågan för att avdunsta all fukt.När vattnet har avdunstat, släck elden, täck pilafen med kittelns lock och håll den varm.Låt pilafen stå i 30 minuter.

    Efter att ha blandat ordentligt, lägg pilafen på en lagan uppvärmd i varmt vatten och dekorera med vitlökshuvuden på toppen.

    Jag är säker på att alla som kommer att ha turen att prova din uzbekiska pilaf kommer att tycka mycket om den.Så tillaga den med mycket buljong och förvänta dig komplimanger för dina ansträngningar.

    Ett gott råd

    Det är inte nödvändigt att tillsätta berberis i pilaf.Vissa människor gillar den syrliga smaken i pilaf, så det är upp till den som gillar det.

    Erik
    Erik
    Jag heter Erik och jag skriver artiklar för Kyrkby Torget Second Hand. Mitt mål är att visa hur vi alla kan handla smartare och mer hållbart. I mina texter delar jag tips om hur du kan undvika vanliga misstag, som att köpa saker du inte behöver, och istället hitta fynd som verkligen gör skillnad i din vardag.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Slutlig täckdressing för morötter: vad man ska lägga på sängarna tidigt på hösten.

    Om du vill få en bra skörd av grönsaker, särskilt morötter, ska du se till att höstgödsla rotfrukterna. En bra tidpunkt att gödsla...

    Senaste kommentarerna