Draniki ska vara gyllene snarare än blågrön till färgen, men det motsatta är oftare fallet.
Detta beror på att potatis har en tendens att bli mörkare.Det är inget problem alls, man måste bara veta vilken produkt man ska tillsätta i blandningen till dranikin.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, kock och fjärde gradens bagare, berättade för oss vad vi skulle lägga till.
Kulinariska hemligheter
För draaniki är det bättre att ta stärkelseknölar – ’Aurora’, ’Scarb’ och andra.De mörknar dock ganska snabbt efter att ha gnuggat potatisen.
Men detta kan undvikas genom att tillsätta en matsked färsk citronsaft.
Om citron inte är tillgänglig, kommer äppelcidervinäger också att göra.
Ingredienserna tillsätts inte till den färdigkokta massan, utan endast till den strimlade potatisen.
Massan ska få dra, varefter överflödig potatissaft ska dräneras bort och tillagningen kan fortsätta.
Du kan också tillsätta riven lök i potatisen för att förhindra att potatisen missfärgas.
Dessutom lägger hemmafruar riven zucchini, pumpa, morötter eller färska örter till blandningen för draniki.