Avokado är allmänt uppskattad för sin rika sammansättning och sitt näringsvärde, men det är också en verkligt mångsidig produkt.
Tänk på det: det kan användas för att göra såser, sallader, potatismos och smörgåspålägg, listar experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Det enda problemet är att butikerna ofta säljer omogna avokados, och i brist på val måste vi köpa, som de säger, vad de ger oss.
Naturligtvis kan man vänta på att frukten ska mogna av sig själv, men det kan ta lång tid.
Istället föreslår vi att du lär dig några enkla knep: att känna till dem kommer att påskynda mognadsprocessen avsevärt.
Om du snabbt behöver förbereda avokado för en sallad, placera dem i mikrovågsugnen i 30-40 sekunder.Detta bidrar till att göra frukten mjukare och därmed mer smakrik.
Ett annat sätt är att skala avokadon, skära den i skivor och hälla kokande vatten över den i några sekunder.Därefter är det bara att tappa av vattnet och använda fruktköttet till såsen.
Om du har ett par dagar över kan du lägga avokado i en papperspåse tillsammans med bananer.Bananer släpper ut etylen, vilket hjälper frukten ’bredvid’ att mogna snabbare.