Italiensk pizza är inte vilken maträtt som helst, det är en hel kultur som har fångat hjärtat hos matälskare över hela världen.
Grunden för varje pizza är naturligtvis degen, eftersom det är på den som den slutliga smaken och konsistensen av denna populära delikatess beror.Experten på BelNovostis onlineutgåva, kocken Julia Arkhipova, berättade hur man förbereder den perfekta pizzadegen: den typ som används på de bästa pizzeriorna i Italien.
Här är ingredienserna du behöver till degen:
Sikta mjölet för att berika degen med syre och förbättra dess konsistens, blanda sedan mjöl, salt och torrjäst i en djup skål.
Tillsätt sedan varmt vatten och olivolja.
Blanda ingredienserna ordentligt och knåda degen för hand eller med en degblandare i 3 till 5 minuter tills den är smidig och elastisk.
Lägg över degen i en djup skål, pensla med olivolja för att förhindra skorpbildning och täck med plastfolie.
Låt den blivande pizzabotten stå på en varm plats i 40-60 minuter.Under denna tid bör degen ungefär fördubblas i volym.
Efter jäsningen knådar du försiktigt degen för att släppa ut luften.Fortsätt knåda i ytterligare några minuter – tills den blir homogen.
Kavla ut degen på mjölat bord till en cirkel med 30-35 centimeters diameter.Vänd degen med jämna mellanrum och strö över mjöl så att den inte fastnar på bänkskivan.
För över den utkavlade degen till en bakplåtspappersklädd plåt.Forma en kant genom att nypa ihop degens kanter 1-2 centimeter, sedan kan du lägga till fyllningen: tomatsås, ost, grönsaker, korv, skaldjur, kött eller andra ingredienser.