Perfekt kokt ris är ris som är vitt, tätt och smuligt.
Många gourmeter klagar på att de inte alltid lyckas göra den här sortens gröt.
Ibland blir rätten för kladdig och överkokt.Dessutom kanske grynet inte får den vackraste färgen efter kokningen.
Hur undviker man sådana kulinariska misslyckanden? Hur ser man till att risgrynsgröten alltid blir perfekt?
Det är nödvändigt att använda en hemlig tillsats, om vilken experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom området matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova berättade.
Vad du ska lägga till när du kokar ris för att göra skålen vit och smulig
En produkt som äppelcidervinäger kommer att komma till kockens hjälp.
En tesked av denna vätska bör tillsättas i vattnet som du planerar att laga riset i.
Tack vare den ovan nämnda komponenten kommer gryn att få vithet och densitet.
Ris kommer inte att hålla fast vid varandra.Gröt kommer att vara smulig.
Dessutom kan det kokta riset säkert användas som en ingrediens för sallad.