Vissa människor tror att endast ’riktigt’ kött gör en kebab av hög kvalitet.
Men kycklingkebab kan alltid tillagas till perfektion.
I det här fallet kan du med minimal ansträngning och mindre kostnad presentera en maträtt av utmärkt kvalitet, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.
Hur man förbereder en välsmakande kycklingkebab?
Ingredienslista
– Ett halvt kilo kycklingfilé;
– Två medelstora paprikor;
– salt och peppar efter eget gottfinnande;
– två stora skedar vinäger;
– två stora skedar god, luktfri vegetabilisk olja;
– Åtta cocktailtomater (eller körsbärstomater).
Metod för tillagning
Dela kycklingfilén i bitar för kebab.De får inte vara för små eller för stora.Blanda sedan vinägern med salt och peppar.Förresten kan du lägga till andra kryddor efter önskemål.Presentera den vegetabiliska oljan.
Täck kycklingbitarna med den resulterande blandningen.
Kycklingen ligger kvar i marinaden i 30 till 60 minuter.Hacka sötpaprikorna.Lägg i tur och ordning en bit paprika, tomat och kyckling på varje spett.
Påbörja därefter tillagningsprocessen.