Tomatjuice är en av de hälsosammaste vinterberedningarna du kan göra hemma.
Den är fördelaktig för levern och mag-tarmkanalen, och det är inte svårare att tillaga än sallader eller andra vinterberedningar.
Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin och expert på vår tidning, berättar hur du förbereder tomatjuice.
Ingredienser:
Gör så här:
1. Dela de rena tomaterna i kvartar och kör dem i en mixer eller köttkvarn.
2. Den resulterande purén ska siktas så att frön och det kvarvarande skalet kasseras.
3. Tillsätt salt och socker till den resulterande massan, överför den till en kastrull och ställ den på spisen.
4. Juicen ska kokas upp och sedan koka i 15 minuter.
Häll upp i steriliserade burkar, förslut dem med lock och förvara dem på en mörk och sval plats.
Tomatjuice sägs vara nyttigare att dricka utan salt, och dess smaksättande egenskaper kan förbättras med basilika.